Borduurblog

zondag 17 juli 2011

Vraag (opgelost)

Ik ben gisteren enthousiast begonnen aan de Kitty Litter, maar ik liep meteen al tegen een vraag aan. Het grootste gedeelte van het borduurwerk aan de onderkant en bovenkant, moet met halve steken worden geborduurd. Alleen komt er dan veel ruimte tussen de halve steken, zodat de stof zichtbaar is. Ik twijfel of ik het wel goed doe. Zie hieronder de foto van mijn halve steekjes en de foto met de beschrijving. Het rode cirkeltje met nummer 15360 heb ik nu geborduurd. Deze staat in de blauwe kolom Half Cross Stitch en moet geborduurd worden met 5 draadjes. Hiervoor heb ik een dikkere naald moeten pakken anders kreeg ik de draadjes er niet doorheen.

Kan iemand mij vertellen of ik het goed doe? Op het voorbeeld is namelijk geen witte ruimte tussen de draadjes te zien.

5 opmerkingen:

 1. moeten ze misschien iets dichter op elkaar worden gezet.
  zo te zien is het een pakket van Dimensions en ik moet zeggen dat die me ook af en toe hoofdbrekens geven.
  Succes en ik hoop dat er iemand is die je kan helpen, ik dacht te hebben gelezen dat er iemand was die het pakket ook had.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zopas gekeken naar mijn pakket en het is zo met 5 draadjes borduren, maar ik zie een fout bij jouw werkje, je moet je halve kruissteekjes dichter bij elkaar zetten, jij laat een draadje ertussen en dat mag niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja super bedankt voor de reacties, ik zat net nog even te turen op mijn werkje en zag de fout toen zelf ook! Pfff dat ik daar zo lang naar heb moeten zoeken haha. Bedankt, ik ga het snel uithalen en opnieuw beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. veel succes, gelukkig ben je nog niet ver, want uithalen is niet leuk hè.. ik ben mijn patroon aan het copiëren, want wil ook beginnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zoals Marleen zegt Desirée , je moet ze over twee draadjes naaien dan komen ze dichter bij elkaar te staan en bij u zie ik er maar eentje . Maar die 5 draden zijn inderdaad wel lastig werken !Veel succes verder ..

  BeantwoordenVerwijderen