Borduurblog

donderdag 22 juli 2010

Update The Guelder Rose Fairy 1

Ik wilde enthousiast beginnen met mijn nieuwe borduurwerkje, maar de garen waren nog niet uitgezocht. Eerst heb ik dus moeten uitzoeken welk kleurtje bij welk nummer hoort en dat was nog een lastig klusje met kleuren die op elkaar lijken. Het had gewoon makkelijker geweest als ze het netjes aan een code kaart hadden gedaan. Maar ik geloof dat ik eruit ben gekomen en anders merk ik het vanzelf wel. In de beschrijving wordt aangegeven om met 1 draadje te borduren, dit doe ik normaal niet, maar ik ga het nu uitproberen.

Hieronder een foto van wat ik heb geborduurd, het is nog niet echt opgeschoten want ik heb het afgelopen week lekker druk gehad. Het krijgt alleen nog niet echt vorm, omdat ik de stiksteken pas op het laatst ga doen.

8 opmerkingen:

 1. Dat ziet er al prima uit, en met 1 draadje blijkt
  toch goed te dekken.
  Niet fijn als je eerst nog alle kleuren moet uitzoeken .
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je ziet toch al heel goed een armpje hoor! En zelf vind ik het heel mooi en fijntjes met 1 draadje, maar hierover verschillen de smaken en meningen..Het uitzoeken van kleurtjes valt bij sommige pakketjes inderdaad niet mee, dat is dan een hele klus voor je kan gaan starten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoiii Desirée.... op zulke fijne stof borduur ik meestal met één draadje.... anders vind ik het zo proppen en dat is helemaal niet mooi!!!

  Het begin is er en het ziet er al erg mooi uit.... het gaat vast wel goed komen meis!!!

  Liefs....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er nu al mooi uit, ik borduur ook nooit met 1 draad, maar succes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihihi ik neem ook altijd twee draadjes ,maar fijner dan 18 count heb ik nog niet geborduurd ,tenzij op linnen of evenwaeve ! Het is toch al mooi hoor en het ziet er inderdaad naar uit dat het toch goed gaat dekken !Groot gelijk dat je het toch eens probeert met 1 draadje want uitproberen is leren ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kan toch al goed zien wat wat wordt. Dat ene draadje doet het toch goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het ziet er al heel mooi uit !
  en de stiksteken bewaar ik meestal ook tot het laatst, of het moet een heel groot werk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb deze ook al gemaakt. Zat ooit bij een Engels blad hé? Uiteindelijk was het een mooi resultaat hoor, dus gewoon even doorbijten! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen